BACCHUS vinder sin første sejr i årets sidste løb.

 

Bacchus (Songline-Athene) er nu fem år og opnåede fredag den 15.november 2013 sit livs første sejr i årets sidste galopløb på Jysk Væddeløbsbane.

Han ejes og trænes af Sarah H. Petersen og blev redet til sejr af Mark Stott efter føring fra start til mål over de 1550 meter.

Historien bag Bacchus er, at han er første og eneste afkom efter et Stald Jupiters bedste opdræt, hoppen Athene (Final Appearance). Hun var opdrættet i fællesskab med Mette Kobberø, som havde hendes mor Miss Fyns Tivoli, der også blev mor til Amusement. 

I stald TenforYou's farver viste  Athene 84 i formtal og var bl.a. en fin anden i Dansk Derby til Sibelius.  

Da hun skulle bedækkes for første gang blev det besluttet at hun skulle til en af Skandinaviens bedste hingste Funambule i Sverige. Desværre fik Funambule en rygskade og kunne ikke bedække. Derfor fik stutteriets anden hingst SONGLINE chancen.

Året efter kom et flot hingsteføl til verden, som fik navnet Bacchus. Kort tid efter besluttede Athenes gamle ejerkreds at købe hesten, som siden gik i træning hos Søren Jensen.

Desværre blev han en skuffelse og opnåede som bedst en andenplads i Svensk St. Leger.

Sidste år solgtes han til Sarah H.Pedersen, som har udført et stort arbejde med at give ham gnisten tilbage. Godt assisteret af en af stutteriet favoritter, amatørrytteren Liv Susanne Nielsen.

Endelig skal det med at ejerens far Henrik H. Pedersen er en af landets mest vindende amatørryttere, som tilmed har redet i Dansk Derby på sin egen hest. Henrik H. har også i mange år været tæt knyttet til Stald Jupiter i både løb og træning.

 

Se løbet her