Flot sejr til Gold Tyranny


Så let vandt Gold Tyranny

Mot Stockholm Cup!

Land Rover Derby Day Summer Cup avgjordes över 2400 meter och med 400.000 i total prissumma, varav hälften till vinnaren. Efter att Vargar stått för farthållningen under första halvan av loppet, kom plötsligt stallkamraterna Gold Tyranny och Momentum susande bakifrån och tog över.

In i slutkurvan stod det bara mellan dessa båda, och Omar Zawawis Gold Tyranny vann till sist mycket lätt med 3 längder före Momentum, medan Killroy tog tredjepriset en bit ner. Lennart Reuterskiöld jr tränar både ettan och tvåan i mål och fick i någon mån balsam på såren från loppet före, då Duke of Burden, som han också tränar, diskades.

-De var ju överlägsna resten av fältet, båda hästarna, och det ska bli kul att testa Gold Tyranny på gräs. Jag tror att han är en riktigt, riktigt bra häst, som skulle kunna vara med i Stockholm Cup, avslöjade Lennart jr.

Gold Tyranny är danskuppfödd av Stald Jupiter och fadershingsten heter Zoffany.

kilde Svensk Galopp.

Sådan lød de rosende ord om vort måske l bedste opdræt hidtil, Gold Tyranny efter Derbydagen på Jägersro i dag, Han vandt let i Land Rover Handicap efter et handicap tal på 92, som sikkert bliver hævet nu.

Spændende at træner Lennart Reuterskiöld jr overvejer at starte ham i Stockholm Cup næste gang!

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square